Promisiuni

Dăncilă: „Bugetarii vor primi în avans salariile înainte de Paști, dar pensionarii nu”. Care sunt motivele


Bugetarii vor primi salariile înainte de Paște, dar pensiile nu se vor acorda anticipat, a anunțat marți premierul Viorica Dăncilă în Parlament.
Întrebată care este cauza pentru care salariile se vor acorda, dar pensiile nu, Dăncilă a afirmat că ”de regulă pensiile se dau între 14 și 27 ale lunii”, iar dacă s-ar fi acordat acum ar fi rămas o perioadă foarte mare până la care pensionarii ar fi primit următoarea pensie.


Mai exact, ar fi urmat o perioadă de o lună și trei săptămâni în anumite cazuri.
Un alt motiv invocat de către Dăncilă este acela că statul ar fi trebuit să imprime foarte multe tichete de pensii într-o perioadă foarte scurtă, de câteva zile.

Promisiunile USL: Locuri de munca, impozit diferentiat, majorarea salariului minim

USL a lansat, pana acum, sapte programe construind viziunea sa despre economie, educatie, administratie, agricultura, turism, mediu si energie, printre promisiuni numarandu-se crearea unui milion de noi locuri de munca, introducerea impozitului diferentiat si majorarea salariului minim.

In viziunea sa despre economie, USL a avansat promisiunea de a face un milion de noi locuri de munca, astfel incat numarul de angajati sa devina cel putin egal cu numarul de pensionari, promitand, totodata, o crestere economica de 4% anual.

Obiectivul de creare a un milion de noi locuri de munca va fi posibil, in viziunea USL, in principal, prin reducerea costului muncii si prin scaderea fiscalitatii.

Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 


 in git


USL a promis reducerea CAS cu 5% pentru angajatori, reducerea integrala a platii CAS datorate de angajatori pentru un an, precum si zero taxe pentru angajarea in regim part-time si cresterea salariului minim pe economie la 800 lei/luna.

USL va pastra plafonul de 16% si va introduceimpozitul diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale, astfel: cota 8% - pana la 800 lei/luna, cota 12% - de la 800 lei/luna pana la 1.600 lei/ luna si cota 16% - pentru ce depaseste 1.600 lei luna.

Dupa patru ani de mandat, USL promite ca TVA va reveni la 19%. Uniunea promite, totodata, deduceri de impozite la jumatate din plata pentru pensie privata si asigurari private de sanatate, cu plafon stabilit.

De asemenea, USL sustine ca va introduce cota redusa de TVA la productia de cereale, paine, carne proaspata, lapte si legume (TVA 24%, din care 9% catre buget si 15% dedus producatorului) si ca va acorda si un card de credit pentru IMM-uri cu valoare cuprinsa intre 5.000 si 100.000 de euro si ca va capitaliza CEC si Eximbank.


Uniunea vrea sa limiteze imprumuturile guvernamentale pe piata interna, iar contractarea unor imprumuturi externe nu se va mai face decat pentru investitii.

Vor fi restructurate ANAF, Garda Financiara si Vama si desfiintate 6.000 de posturi numite politic in perioada 2009-2010.

De asemenea, USL promite sa plafoneze cheltuielile cu bunurile si serviciile la minus 50% din valoarea actuala, sa adapteze acordul actual cu FMI si sa negocieze in 2013 un nou acord cu FMI.

USL are in vedere, de asemenea, crearea a 50.000 de noi locuri in gradinite si crese pana in 2016.

Pe de alta parte, USL si-a propus sa desfiinteze Ministerul Dezvoltarii, avand in vedere ca din 2012 se realizeaza trecerea de atributii si de competente de la Guvern catre regiuni.


USL isi propune, de asemenea, sa comaseze terenurile agricole si sa realizeze gratuit cadastrul pentru acestea.

Pana in 2020, USL promite ca se vor construi 1.200 de kilometri de autostrada

Un alt punct vizeaza combaterea coruptiei guvernamentale si "stoparea spolierii bugetului de stat" prin modificarea si aplicarea Legii achizitiilor publice si prin exercitarea controlului Curtii de Conturi asupra activitatii ANAF si ANRMAP.

Totodata, documentul USL prevede depolitizarea structurilor deconcentrate si retragerea "Legii Igas" privind dreptul de a candida al functionarilor publici, precum si revenirea la valorile pensiilor si salariilor de dinainte de iulie 2010, asumarea unui deficit de 3% convenit cu FMI si modificarea de urgenta a Legii responsabilitatii fiscale, care nu contine niciun articol care sa prevada raspunderea in fata Parlamentului a celor care incalca legea.

Programul USL vizeaza si reglementarea de urgenta a actelor normative privind Fondul de Rezerva al prim-ministrului, anchetarea si controlul "baietilor destepti din energie", respingerea proiectului Rosia Montana, cu "evaluarea corecta pe trei zone: respectul pentru mediu, protejarea interesului national si combaterea coruptiei politice".

 


USL mai propune pentru guvernare modificarea legislatiei fiscale, in sensul aplicarii unor taxe diferentiate pe venituri, cu impozitarea pana la 10% a averilor mari.

Acelasi document prevede si cresterea valorii salariului minim la 850 de lei, din asigurari si venituri suplimentare la buget, relansarea companiilor de stat, "nu prin privatizare pe bani putini si comisionane mari, ci prin asigurarea unui management privat, autentic si prin solutia clasica si sanatoasa a retehnologizarii".

USL isi mai propune "descurajarea UDMR in a mai ridica pretentii si a mai pune conditii (inclusiv in ceea ce priveste scindarea pe criterii etnice a UMF Targu Mures)".

Vorbe care inca dor , Vorbe spuse prea usor 





Promisiunile USL, la început de campanie: "Pensiile vor fi indexate, medicamentele compensate cu 90% pentru cei cu pensii sub 1.000 lei"

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, sâmbătă, la Deva, la lansarea candidaturii sale pentru Senat, că pensiile vor fi indexate în 2013, medicamentele vor fi compensate cu 90% pentru cei cu pensii mai mici de 1.000 de lei, iar din martie va fi introdus un ajutor pentru energie electrică.
"Începând cu 2013, după mulţi ani, pensiile vor fi indexate, iar medicamentele vor fi compensate cu 90 la sută pentru cei care au pensii sub 1.000 de lei. Se va introduce din luna martie, anul viitor, şi un ajutor pentru energie electrică, pentru persoanele vulnerabile, pentru că ştiţi că de la anul se liberalizează preţul la energie. De asemenea, ne-am propus ca în următorii patru ani toţi copiii noştri să aibă la prânz o masă caldă, asigurată în şcoli. Nu i-am uitat nici pe veterani şi eu sper chiar ca până la sfârşitul acestui an să crească ajutorul anual, de la 200 la 260 de lei, pentru că, din păcate, au rămas foarte puţini şi trebuie să-i ajutăm să iasă din iarnă", a afirmat ministrul Muncii, citat de Mediafax.
În discursul rostit în sala mare a Casei de Cultură "Drăgan Munteanu" din Deva, în faţa a aproximativ 1.000 de membri USL, Mariana Câmpeanu a anunţat că între priorităţile USL se numără crearea de locuri de muncă, o parte dintre acestea urmând să fie dezvoltate prin continuarea programului de construcţie a mai multor minihidrocentrale pe râul Strei.
"Judeţul Hunedoara este privilegiat deoarece va beneficia de fonduri pentru investiţii, ceea ce înseamnă noi locuri de muncă. Se vor construi patru microhidrocentrale, adică se vor crea mii de locuri de muncă acolo şi pe industria orizontală", a declarat ministrul Muncii.
Mariana Câmpeanu a arătat că în perioada guvernării USL a crescut indemnizaţia pentru copii, au fost reîntregite salariile bugetarilor, s-au redeschis spitale şi au fost create condiţiile pentru rezolvarea problemelor legislative apărute în ceea ce priveşte grupele de muncă speciale.
La finalul discursului său politic, candidatul USL pentru Colegiul senatorial 3 Deva-Hunedoara-Haţeg i-a îndemnat pe participanţi: "Să nu vă lăsaţi păcăliţi şi înşelaţi" de celelalte partide şi alianţe.
La Deva, odată cu Mariana Câmpeanu, şi-a lansat candidatura pentru Colegiul de deputaţi 6 Deva-Cârjiţi deputatul Bogdan Ţâmpău.
"USL are un program concret, realizabil, pentru revizuirea şi revitalizarea economiei, susţinerea clasei de mijloc şi a micilor întreprinzători. Iar stimularea clasei de mijloc este singura soluţie de a crea o prosperitate sustenabilă. Creşterea taxelor pentru a plăti datoriile Guvernului nu micşorează sărăcia, dimpotrivă, o adânceşte. De aceea, noi, USL, ne asumăm reducerea generală a impozitării, simplificarea sistemului de taxe, stimularea sectorului privat, crearea de noi locuri de muncă, reducerea costului muncii", a afirmat deputatul Bogdan Tâmpău.
După lansarea candidaturii la Deva, ministrul Muncii a mers la Hunedoara, la lansarea candidaturii pentru Colegiul de deputaţi 7 Hunedoara a femeii de afaceri Eleonora Carmen Hărău.

Ponta a promis în campania electorală că va respinge proiectul Roşia Montană


Antonescu vrea respingerea exploatarii la Rosia Montana


Crin Antonescu : “Proiectul de exploatare pentru Rosia Montana trebuie respins. Sustinerea publica este esentiala”.

“Astazi, desi discutiile din Parlament nici nu au inceput, am un punct de vedere ferm si definitiv conturat in legatura cu proiectul Rosia Montana. Cred ca proiectul exploatarii la Rosia Montana nu poate fi sustinut. Proiectul fie ar trebui retras, cea ce probabil nu e cazul, din moment ce guvernul a decis sa-l trimita, fie cred ca trebuie respins”, a spus Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa organizata la sediul PNL, in care a precizat ca nu vorbeste in calitate de presedinte al partidului, de sef al Senatului sau de “probabil candidat la presedintie”.

“Nu cred ca cineva dintre decidentii importanti - presedinte, prim ministru, alti lideri politici, sunt angajati intr-un lobby specific al companiei RMGC, ca au fost cumparati (…) dar sentimentul la o mare parte din opinia publica romaneasca ca asa ceva s-ar putea intampla e un al doilea motiv extrem de important care necesita stoparea proiectului”.

“Pozitia mea e aceea ca acest proiect, in acest moment, trebuie respins. Nu vorbesc deocamdata in numele PNL, nu am avut o dezbatere si o decizie pana in acest moment” dar “situatia mea ca eventual candidat la presedintie ma obliga sa imi asum o pozitie. Eu nu pot sa ma ascund dupa votul majoritar al Parlamentului”, a spus Crin Antonescu.  http://radu-tudor.ro/



USL Iasi a stabilit un manifest electoral in care promite realizarea a zece lucruri importante pentru locuitorii judetului • Pe langa proiecte incepute de altii si furate de USL, capii partidului promit si autostrazi pentru a obtine cateva voturi in plus

Iesenii vor fi salvati. Oferta electorala a USL pentru alegerile parlamentare din decembrie cuprinde si doua puncte de infrastructura care leaga Iasul de alte zone ale tarii. Promisiunile electorale ale USL cuprind, printre altele, demararea lucrarilor la autostrada Targu Mures - Iasi - Ungheni, dar si proiectarea unei autorute Iasi - Bucuresti. Daca autostrada Targu Mures - Iasi este o idee mai veche in campanie, noua ruta spre Bucuresti pica la fix pentru actuala guvernare in prag de alegeri. Si cei de la USL Iasi au lansat un manifest pentru judet care cuprinde zece puncte. Astfel, in campania electorala, iesenii vor fi momiti cu urmatoarele promisiuni: Iasi - capitala culturala europeana, atragerea de fonduri europene,modernizarea Aeroportului International, demararea autostrazii Est-Vest (cuprinsa si in programul central), centrul intermodal de transport marfa, Spitalul Regional de Urgente, Festivalul International al Educatiei, Hub Regional de Afaceri, centru cultural turistic si finalizarea lucrarilor la raul Bahlui.
Altfel spus, USL promite niste lucruri care deja au fost demarate sau incearca sa momeasca electoratul cu proiectele altora. Iasi, capitala culturala europeana, este un vis greu realizabil. Orasul Cluj-Napoca, adversar al Iasului in aceasta competitie, a inceput o promovare agresiva la Bruxelles. Clujul va candida si pentru titulatura de oras european al tineretului, un preambul la candidatura pentru titlul din anul 2021. "Municipalitatea Cluj-Napoca si-a prezentat marti seara, în prezenta a peste o suta de invitati, printre care mai multi europarlamentari din tot spectrul politic, candidatura de oras finalist pentru obtinerea titlului de Capitala europeana a tineretului 2015", se arata in actiunea de promovare a orasului Cluj-Napcoa.
Un alt obiectiv lansat de altii si aumat de USL este modernizarea aeroportului. De ani de zile se tot promite acest lucru, fiecare partid politic asumandu-si acest obiectiv lansat de vechea administratie a Consiliului Judetean. Un alt obiectiv lansat in timpul fostei guvernari este amenajarea raului Bahlui. Culmea, acum cel care l-a lansat, Dan Carlan, a ajuns strateg de campanie pentru un candidat USL, si pare ca si-a cedat proiectul. Acestea si obiectivele enumerate mai sus reprezinta oferta electorala a USL pentru alegerile parlamentare. Iesenii ar trebui sa-i judece pe toti cei 17 candidati si pe sefii lor de partid, daca aceste obiective asumate nu sunt duse la bun sfarsit.   http://www.bzi.ro/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce se întîmplă cu Regele

 Regele Charles va lipsi de la vizita prințului Harry pe care acesta o va face în Londra, pentru o drumeție în Transilvania, scrie The Teleg...